bali

από
2190€

Κολόμπο - Νταμπούλα/Σιγκιρίγια - Πολοναρούα - Κάντυ - Φυτείες τσαγιού - Νουβάρα Ελίγια - Θεαματική διαδρομή με τραίνο, Έλλα, Εθνικό Πάρκο Γυάλα- Γουελιγκάμα

Διάρκεια: 13ήμερη αεροπορική εκδρομή
Αναχωρήσεις: Αναμένονται οι νέες ημερομηνίες
Ρωτήστε μας για την οργάνωση ατομικού ταξιδιού

Πρόγραμμα 13ήμερου ταξιδιού

image

Αθήνα - Κολόμπο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο.

image

Negombo – Anaradhapura (Πολιτισμός – Ιστορία)

Άφιξη στη Σρι Λάνκα. Μεταφορά στο Negombo για διανυκτέρευση και ξεκούραση. Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε οδικώς (3 ώρες) για το πρώτο σημείο αναφοράς μας. Θα έχουμε απογευματινή ξενάγηση στην Anaradhapura. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο με διάρκεια πάνω από 1300 χρόνια. Ήταν επίσης η πρώτη πρωτεύουσα. Θα κάνουμε βόλτα στα ιερά σοκάκια για να λατρέψουμε την κληρονομιά της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Anaradhapura –Dambula – Habarana (Πολιτισμός – Ιστορία)

Πρωινό. Αναχώρηση από τα ξενοδοχείο με προορισμό το ιερό σπήλαιο Dambulla (1,5 ώρα). Ένα σπήλαιο με ιστορία από τον 1ο αιώνα π.Χ. Στο μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων υπάρχουν κειμήλια από όλους τους βασιλιάδες που έχουν περάσει. Πάνω από 150 αγάλματα του Βούδα βρίσκονται εκεί, με κορυφαίο το γιγαντιαίο χρυσό άγαλμά του. Άφιξη στην Χαμπαράνα, δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Habarana – Polonnaruwa – Minneriya – Habarana (Πολιτισμός – Ιστορία – Σαφάρι)

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την αρχαία πόλη Polonnaruwa (1,5 ώρα), μεσαιωνική πρωτεύουσα της Κευλάνης ύστερα από την πτώση της Anadhapura. Πρόκειται για μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς όπου αναμειγνύεται η αρχαία κουλτούρα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Ινδουιστικά γλυπτά, αγάλματα του Βούδα, και επιμελώς κατασκευασμένα αρδευτικά κανάλια θα συντροφεύουν την περιήγησή μας. Η τέχνη της ξυλογλυπτικής επίσης θα μας εντυπωσιάσει εκεί, στα βάθη της Σρι Λάνκα! Συνεχίζουμε για το πρώτο μας σαφάρι στον δρυμό της Minneriya (30 λεπτά). Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση κοπαδιών ελεφάντων (έως και 700 ζώα ανά κοπάδι) στον κόσμο. Παρατηρήστε τους ελεύθερους στην φύση τους, να πίνουν νερό, να κάνουν μπάνιο, να τρώνε από τα δέντρα, να παίζουν με τα μικρά τους. Ίσως η καλύτερη εμπειρία παρατήρησης ελεφάντων παγκοσμίως! Επιστροφή στην Χαμπαράνα για δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Habarana – Matale – Knuckels (Ιστορία – Πεζοπορία – Γευσιγνωσία)

Μετά το πρωινό μας, θα ανεβούμε στο ιερό φρούριο της Sigiriya. Πρόκειται για έναν βράχο ύψους 200 μέτρων, ο οποίος περιβάλλεται από κήπους με νερό, ενώ στην κορυφή του βρίσκονται τα απομεινάρια του αρχαίου παλατιού. Η περιοχή είναι ενταγμένη στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε οδικώς για Knuckels μέσω Matale, και των κήπων των μπαχαρικών, για μια παρουσίαση αυτών, καθώς και φυτικών φαρμάκων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση

image

Knuckels – Nuwara Eliya (Πεζοπορία – Ιστορία – Πολιτισμός)

Πρωινό και ήρθε η ώρα για την πεζοπορία μας. Μια μεγάλη οροσειρά με υπέροχη και ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα. Θα πεζοπορήσουμε ανάμεσα στο ομιχλώδη βουνά της Κευλάνης. Οι εντυπωσιακή θέα στις φυτείες τσαγιού, τα πυκνά δάση και τους καταρράκτες θα σας εντυπωσιάσουν. Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 6 ώρες. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στην περιοχή Kandy, (45 λεπτά). Η τελευταία πρωτεύουσα των βασιλιάδων της Σρι Λάνκα, τέθηκε υπό βρετανική κατοχή μετά το 1815, και αποτελεί περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς. Αυτή η μικρή πόλη μέσα στα ομιχλώδη βουνά θα σας δώσει μια έντονη γεύση από ιστορία και πολιτισμό. Θα κάνουμε μια βόλτα από το ιερό των δοντιών του Βούδα. Πρόκειται προφανώς για ένα βουδιστικό ναό που βρίσκεται στο βασιλικό συγκρότημα. Εκεί βρίσκεται το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα, και αυτός ήταν ο λόγος που η πόλη Kandy διετέλεσε ως πρωτεύουσα. Εκεί γίνονται τελετές τρεις φορές την ημέρα. Συνεχίζουμε στην Nuwara Eliya για δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Nuwara Eliya – Horton Plains – Kithulgala – Nuwara Eliya (Πεζοπορία – Ραφτινγκ)

Παίρνουμε πακέτο το πρωινό μας και φεύγουμε για μια βόλτα στο εθνικό πάρκο Horton Plains, στο μονοπάτι της αυθεντικής φύσης της Κευλάνης. Είναι επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, στην καρδιά της Σρι Λάνκα, σε υψόμετρο 2300 μέτρων, με μια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας που δεν υπάρχει αλλού στοκ πλανήτη μας. Θα περάσουμε μέσα από κοπάδια ελαφιών Sambar και θα αντικρύσουμε το Τέλος του Κόσμου στη ορθοπλαγιά ύψους 1300 μέτρων περίπου. Εάν είμαστε τυχεροί μπορεί να δούμε από αγριόχοιρους, βίδρες ή και λεοπαρδάλεις! Συνεχίζουμε στον ποταμό Kithulgala για μια αξέχαστη εμπειρία white water rafting! Όντας από τα σημεία του νησιού με την μεγαλύτερη βροχόπτωση (υπολογίζεται ότι χτυπιέται από μουσώνες δύο φορές τον χρόνο), θα σας δώσει μια έκρηξη αδρεναλίνης! Επιστροφή στη Nuwara Eliya για δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Nuwara Eliya – Nanu Oya – Ella (Θεματικό τρένο – ξεκούραση)

Μετά το πρωινό μας φεύγουμε για τον σιδηροδρομικό σταθμό όπου θα πάρουμε το θεματικό μας τρένο διάρκειας 4 ωρών, ανάμεσα από καταπράσινες κοιλάδες, πέτρινες γέφυρες και καταρράκτες! Θα φτάσουμε στην Ella, το ορεινό θέρετρο, όπου θα ξεκουραστούμε το απόγευμα ή μπορούμε να κάνουμε μία από τις πολλές δραστηριότητες που προσφέρονται εκεί. Δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Ella – Yala (Πεζοπορία – Camping)

Μετά το πρωινό μας, θα φύγουμε για την πεζοπορία μας στην κορυφή του Αδάμ σε υψόμετρο 1141 μέτρα, με διάρκεια 2 ώρες περίπου. Ορυζώνες, φυτείες τσαγιού και καταρράκτες θα μας περιτριγυρίζουν σε αυτή την πορεία μας. Ύστερα θα περάσουμε από το ιστορικό πέτρινο γεφύρι με τις 9 καμάρες και τους καταρράκτες της Ravanna. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Yala (2 ώρες) για δείπνο και διανυκτέρευση.

10η

image

Yala – Mirissa (σαφάρι – ξεκούραση)

Παίρνουμε πακέτο το πρωινό μας και φεύγουμε για το δεύτερο σαφάρι μας. Το εθνικό πάρκο της Yala είναι το μεγαλύτερο στην Σρι Λάνκα, και κατέχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό από λεοπαρδάλεις στον κόσμο! Ανάμεσα την ζούγκλα και τις λίμνες θα δούμε κοπάδια από ελέφαντες, τσακάλια, λεοπαρδάλεις και μεγάλη ποικιλία πτηνών. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το παραλιακό μας κομμάτι στην Mirissa. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η

image

Mirissa Free day (ξεκούραση)

Ελεύθερη ημέρα για ξεκούραση αλλά και για να συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά που ζήσαμε μέχρι τώρα! Η Mirissa προσφέρει μοναδική ανατολή και δύση ηλίου με ζωηρά χρώματα! Σερφ, κατάδυση και watersports προσφέρονται για αυτούς που θέλουν ακόμη περισσότερη ενέργεια και δράση!

12η

image

Mirissa (Παρατήρηση φαλαινών)

Παίρνουμε το πρωινό μας και φεύγουμε για ένα θαλάσσιο σαφάρι φάλαινας! Πάρα πολλά είδη φάλαινας έχουν πέρασμα από αυτό το νότιο σημείο της Σρι Λάνκα όπως Blue whales, Brydes whales, Fin whales, Sperm whales και πολλά δελφίνια! Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και διανυκτέρευση.

13η

image

Mirissa – Airport – Athens (Επιστροφή)

Νωρίς το πρωί παίρνουμε πρωινό και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα την ίδια ημέρα μέσω Ντόχας

Σημειώστε:

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση με την Qatar.

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.

Μία (1) αποσκευή και μία (1) χειραποσκευή ο έκαστος

Διαμονή σε ξενοδοχεία, όπως αναφέρεται παραπάνω με πρωινό και δείπνο καθημερινά

Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο

Μεταφορές καθ όλη την διάρκεια του προγράμματος όπως αναφέρεται παρακάτω.

Όλες οι εισόδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και εθνικά πάρκα (Anuradhapura ancient city | Dambulla cave temple | Polonnaruwa ancient city |Minneriya NP| Kandy temple of the sacred tooth relic Horton Plains NP | Yala NP)

Ενοικίαση Jeep και trekker fee στο εθνικό πάρκο Minneriya (σαφάρι)

Κήποι μπαχαρικών στο Matale

Trekking στην οροσειρά Knuckles

Αγγλικό τσάι στο βρετανικό Grand hotel

Συμμετοχή σε δεντροφύτευση στην Sigiriya.

Επίσκεψη σε τοπικές φυτείες τσαγιού Κευλάνης και σε ντόπια εργοστάσια.

Γευσιγνωσία τοπικών φρούτων - μπαχαρικών

Kithulgala white water rafting

Εισιτήρια θεματικού τρένου

Τrekking στην κορυφή Little Adam’s

Ενοικίαση Jeep και trekker fee στο εθνικό πάρκο Yala NP (σαφάρι)

Παρατήρηση φαλαινών στην Mirissa

Έλληνας αρχηγός - πεζοπόρος

Όλοι οι τοπικοί φόροι των ξενοδοχείων.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως, Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Δείπνο τις δυο τελευταίες διανυκτερεύσεις στην Mirissa

Τιμές:

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Τρίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

14/4

2.190€

1.990€

+ 500 €


Καλέστε μας τώρα στο 210 86 20 103 για να μάθετε περισσότερα!