[content_slide] [/content_slide]

Αμμάν - Γέρασα - Μάταμπα – Νέμπο – Πέτρα - Βηθανία - Ουάντι Ραμ – Νεκρά Θάλασσα

από
1050€

Διάρκεια: 8ήμερη αεροπορική εκδρομή
Αναχωρήσεις: 22/12

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα πλήρες οδοιπορικό στην Ιορδανία, που ξεκινά από την πρωτεύουσά της το Αμμάν και συνεχίζει με το παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, που αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο της Ιορδανίας στη θάλασσα, την Άκαμπα, με επίσκεψη και διαμονή στην Πέτρα, με «σαφάρι» με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (με καρότσα) στη σουρεαλιστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ με τα μαγικά βουνά από γρανίτη και πολύχρωμη άμμο, σμιλευμένα από το μεγαλύτερο γλύπτη, τον αέρα, και με διανυκτέρευση σε παραδοσιακή βεδουίνικη σκηνή στην έρημο, με διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα, με επισκέψεις στη Βηθανία, το μέρος στο οποίο, με βάση τις Γραφές, πιστεύεται ότι βαπτίστηκε ο Ιησούς και στον αρχαιολογικό χώρο των Γεράσων, σπουδαία ελληνική πόλη που ανήκε στη Δεκάπολη της Κοίλης Συρίας.

Πρόγραμμα 7ήμερου ταξιδιού

image

Αθήνα - Αμμάν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

image

Αμμάν (Ξενάγηση) – Γεράσα - Αμμάν

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την Γεράσα, όπου θα εξερευνήσουμε την «Πομπηία της ανατολής»! Θα περάσουμε μέσα στον χώρο από την Νότια Πύλη – μνημείο και θα περιπλανηθούμε στην ρωμαϊκή πόλη. Θα περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία που περιβάλλεται από κίονες, θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο, τις βυζαντινές εκκλησίες με δάπεδα από μωσαϊκό και το Νυμφαίο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα ερείπια του αρχαίου ρωμαϊκού θεάτρου στο Αμμάν, την Ακρόπολη, το παλάτι των Ουμαγιάδων, και χρόνος για ψώνια στις αγορές του Αμμάν. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Αμμάν – Βηθανία – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο– Πέτρα

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε την μέρα μας με επίσκεψη στον άγιο τόπο την Βηθανία. Βρίσκεται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, όπου έζησε, κήρυξε και βαφτίστηκε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, και είναι όπως αναφέρεται ρητά και στη Αγία Γραφή το σημείο Βάπτισης του Χριστού. Ακολουθεί η επίσκεψη στην Μάνταμπα, νότια του Αμμάν, στον δρόμο των βασιλέων, στην πόλη των ψηφιδωτών, για να επισκεφθείτε την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, όπου στο πάτωμά της υπάρχει ο ψηφιδωτός χάρτης των Αγίων Τόπων. Μετά θα επισκεφθούμε το όρος Νέμπο, όπου ο Μωυσής παρατηρούσε την Νεκρά θάλασσα, και την εκκλησία που στεγάζει ψηφιδωτά του 6ου αιώνα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς την Πέτρα άφιξη τακτοποίηση, δείπνο & διανυκτέρευση.

image

Πέτρα ολοήμερη επίσκεψη – Πέτρα – Ουάντι Ραμ

Πρωινό, και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην Πέτρα, αφού κανένα ταξίδι στην Ιορδανία δε μπορεί να θεωρηθεί πλήρες χωρίς την πρωτεύουσα των αρχαίων Ναβαταίων, την Πέτρα. Η πόλη με την μακρόχρονη ιστορία, λαξευμένη ολοκληρωτικά από ανθρώπους στους κοκκινόβραχους από ψαμμίτη, θα δοκιμάσει την φαντασία σας. Είναι ένα μυστηριακό και ένδοξο μέρος, ένα αιώνιο αφιέρωμα σε έναν χαμένο πολιτισμό. Η Πέτρα ήταν το κεντρικό σημείο συνάντησης των δρομολογίων των Ναβαταίων, που προέρχονταν από τον Περσικό Κόλπο, τη Δυτική Αραβία και την Ερυθρά Θάλασσα. Περίπου πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, η Πέτρα έγινε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τους. Εισερχόμαστε στην Πέτρα περνώντας το Siq, ένα βαθύ και στενό φαράγγι, στο τέλος του οποίου ξαφνικά εμφανίζεται το πιο διάσημο μνημείο της Πέτρας: Το θησαυροφυλάκιο. Ίσως θα το αναγνωρίσετε από την γνωστή ταινία «Indiana Jones και η τελευταία σταυροφορία». Αλλά το θησαυροφυλάκιο είναι μόνο η αρχή. Καθώς κατηφορίζουμε στο φαράγγι που κόβει την ανάσα, εκατοντάδες κτίρια σκαλισμένα στην πέτρα και διαβρωμένα κατά τη διάρκεια των αιώνων, σε υπέροχους πολύχρωμους τοίχους, θα αποκαλυφθούν. Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από την Πέτρα για την Έρημο του Ουάντι Ραμ (Κόκκινη κοιλάδα). Μοναδικά διαμορφωμένα ογκώδη βουνά ορθώνονται κάθετα από την κόκκινη άμμο της ερήμου, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο τοπίο της ερήμου, με μοναδική ομορφιά που κόβει την ανάσα, με πανύψηλους βράχους από ξερή, κόκκινη πέτρα. Οι επιφάνειες των τεράστιων βράχων έχουν διαβρωθεί από τον άνεμο δημιουργώντας πρόσωπα ανθρώπων, ζώων και τεράτων. Άφιξη στο Κάμπ και διανυκτέρευση σε σεληνιακό τοπίο της ερήμου κάτω από το φώς των αστεριών.

image

Έρημος Ουαντι Ραμ & σαφάρι με τζιπ – Άκαμπα

Μετά το πρωινό μας στο Ουάντι Ραμ, την κοιλάδα του φεγγαριού, σύμφωνα με τον Λόρενς της Αραβίας, θα αναχωρήσουμε για το jeep Σαφάρι για 2 ώρες, για να εξερευνήσουμε τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στην Άκαμπα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε την μαγευτική κοραλλιογενή θάλασσα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Άκαμπα – Νεκρά Θάλασσα

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Νεκρά θάλασσα. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο της γης, η επιφάνειά της είναι 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση . Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και κολύμπι..

image

Νεκρά Θάλασσα – ελεύθερη ημέρα

Μετά το πρωινό, απολαύστε την δεύτερη μέρα σας στην Νεκρά θάλασσα. Κολυμπήστε στο αναζωογονητικό νερό της, δοκιμάστε ένα μασάζ ή τις θεραπευτικές ιδιότητες της λάσπης στο δέρμα , χαλαρώστε στις πολυτελείς παροχές του ξενοδοχείου . Δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Νεκρά θάλασσα – Αεροδρόμιο Αμμάν – πτήση επιστροφής στην Αθήνα

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση της επιστροφής μας.

Σημειώστε:

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • 4* & 5* ξενοδοχεία με ημιδιατροφή ανάλογα την επιλογή
 • Είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα που προαναφέρθηκαν
 • Ιππασία στην Πέτρα, από την κύρια Πύλη μέχρι την είσοδο στο φαράγγι
 • Όλοι οι φόροι συμπεριλαμβανομένου 16% κυβερνητικός και 10% χρεώσεις υπηρεσιών
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα (στην κοιλάδα Ουάντι Ραμ: ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Έλληνας ξεναγός
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.): 400 €
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Η βίζα αυτή τη στιγμή είναι δωρεάν (με την παραλαβή των διαβατηρίων πριν την άφιξη)

Τιμές:

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

22/12

4*/5*

1.050€

+ 400 €

imageΔείτε το αναλυτικό πρόγραμμα & τις τιμές της εκδρομής

 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές

Καλέστε μας τώρα στο 210 86 20 103 για να μάθετε περισσότερα!

Περισσότερα ταξίδια Ασίας - Αφρικής

Πολιτιστική Περσία
Τιμοκατάλογος

Δελχί Άγκρα Τζαϊμπούρ (Βομβάη)
Τιμοκατάλογος

Πανόραμα Νεπάλ
Τιμοκατάλογος

Πανόραμα Βιρμανίας
Τιμοκατάλογος

Πήλινος Στρατός
Τιμοκατάλογος

Ουζμπεκιστάν
Τιμοκατάλογος

Άγιοι Τόποι
Τιμοκατάλογος

Μεγάλος Γύρος Νότου
Τιμοκατάλογος

Καλέστε μας τώρα στο 210 86 20 103 για να μάθετε περισσότερα!